Drie beroepen waarin je niet zonder werklaarzen kan

werklaarzen

Gewoon op je simpele gympen naar werk? Dat is misschien lekker makkelijk maar in sommige sectoren echt niet aan te raden. Sterker nog: soms mag het niet eens! Werklaarzen zijn in bepaalde branches zeker geen overbodige luxe. Benieuwd welke mensen werklaarzen dragen en waarom? Onder andere de volgende sectoren maken veel gebruik van dit speciale schoeisel:

  • de bouw
  • biologie en bosbouw
  • agrarische sector

Werken in de bouw

Wie op een bouwplaats werkt, weet dat je daar best wat risico loopt. Er zijn een heleboel verschillende functies die vervuld kunnen worden op een bouwplaats: een architect, een elektricien en nog veel meer anderen lopen daar rond. Als je goed om je heen kijkt op zo’n locatie dan zal het opvallen dat iedereen speciale schoenen draagt. Vaak zijn dat in ons land van die hoge werklaarzen tot halverwege de enkel. Die zijn niet alleen lekker stevig maar beschermen je ook tegen de kou want het wordt hier flink koud gedurende de dag. 

werklaarzen

Werken in de natuur

Een bioloog of boswachter is iemand die doorgaans veel in de natuur bezig is. Daar is het koud en nat. Je moet als bioloog misschien wel tellingen doen en dan sta je dus te stampen in modder en meer natte ondergrond. Dan zijn werklaarzen dus echt onmisbaar. Vaak is het ook slim om werklaarzen te kiezen die aan de hoge kant zijn. Zo bescherm je een groot deel van je been en is het bovendien geen probleem als je in een laag water staat. Want dat gebeurt natuurlijk nog wel eens als je in de natuur werkt. Zeker boswachters moeten wel tegen een laagje water kunnen. De meeste werklaarzen zijn daarom waterdicht. 

Boeren en anderen in de agrarische sector

Hele dagen in het veld, in de stal of in andere koude en vochtige omgeving? Werklaarzen zijn onmisbaar. Je trekt ze gemakkelijk aan en uit en ze voeren voldoende warmte af. En dat terwijl ze je voeten gewoon warm houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *