Stone Island is een Italiaans designer merk, het merk straalt een stoere militaire look uit. Iedereen die Stone Island kent weet dat de batch bij de meeste kledingstukken een vast onderdeel is. In de meeste gevallen zit de batch met twee knoopjes vast aan de mouw van het kledingstuk. Twee keer per jaar hebben ze een nieuwe collectie, tijdens het lente/zomer seizoen en het herfst/winter seizoen. Ieder jaar brengen ze high end kleding op de markt. Zoals een jas die is gemaakt van kleur veranderende stof, de stof krijgt dan een andere kleur op basis van temperatuurverandering of regen. Daarnaast maken ze vaak slimme kleding, bijvoorbeeld een jas die je kunt opvouwen tot een klein tasje. Stone Island een mannen merk voor mannen met stijl die een stoere look willen creƫren.

De geschiedenis

In 1982 zag Stone Island het daglicht, het merk is bedacht door de beroemde Italiaanse kledingontwerper Massimo Osti. Hij is ook de oprichter van het kledingmerk CP Company. Joseph Conrad is een schrijver die schreef over het gevaarlijke leven op zee, in zijn boeken komen de woorden steen en eiland vaak voor. Omdat er een voorliefde voor de maritieme sector en militaire kleding was werden de twee woorden steen en eiland gecombineerd. In 2005 is Massimo Osti helaas overleden, maar zijn merken zullen nog lang voortbestaan.

Wie draagt het en wanneer

Het merk wordt gedragen door verschillende soorten mensen. Zo hebben ze ook een junior collectie voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Er zijn veel verzamelaars van het merk, iedere collectie heeft vaak een uniek kledingstuk die mensen graag aan hun verzameling willen toevoegen. Vaak wordt Stone Island door mannen met bekendheid gedragen, denk aan voetbalcoach en ex topvoetballer Pep Guardiola, de stoere acteur Jason Statham. En Liam Gallagher, voormalig frontman van Oasis en Beady Eye. De kleding is tijdens vele gelegenheden te dragen, het kan gecombineerd worden met een zakelijke look, maar ook met een hippe look. Daarnaast is het vaak ook nog eens functionele kleding die bijvoorbeeld winddicht, waterdicht en waterafstotend is.